Espuña S.A. participa, gràcies als ajuts de Grups Operatius del DARP 2017 (resolució 6-juny-2018), en el projecte “SOLUCIONS INNOVADORES PER REDUIR L’ÚS DE NITRIFICANTS EN ELABORATS CARNIS CUITS MANTENINT LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA I LA QUALITAT ORGANOLÈPTICA”
L’objectiu principal del projecte és donar respostes a les preguntes:
- Què cal fer perquè no es perdi tan nitrit funcional durant el procés? Quan i com s’afegeix. Quins paràmetres ajuden a preservar-ne la funcionalitat.
- Quins adjuvants (químics i tecnològics) potencien la funcionalitat del nitrit residual?
El projecte s’articula en els següents eixos de treball:
- Conèixer quant nitrit queda en el producte final, tenint en compte els diferents tractaments d’elaboració i les dosis afegides.
- Determinar el contingut de nitrit al llarg de la vida útil del producte a diferents temperatures.
- Establir quantitat mínima de nitrit necessària per inactivar espora de C. botulinum.
Per a realitzar aquest treball, les empreses càrnies integrants del projecte treballen amb quatre productes diferenciats cadascuna. El projecte s’executarà fins al mes de setembre de 2020.
Més informació del projecte aquí
Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020.