ESTEBAN ESPUÑA forma part de les 15 empreses del sector càrnic que participa en el projecte Q-PORK, un conjunt d'iniciatives per a la millora de la qualitat de la carn de porc i els seus derivats a través de diferents aspectes de la indústria càrnia.

Cofinançat per la Unió Europea, Q-PORK va ser creat a partir del Pla d'Actuacions de la Comunitat RIS3CAT "INNOÀPAT", un conjunt d'empreses i centres de recerca liderats per l'IRTA, l'objectiu dels quals és aconseguir que la cadena alimentària sigui el més saludable possible.

Q-PORK es compon de 4 grups de treball per temes, que actuen de forma conjunta i coordinada per aconseguir la qualitat més òptima en els productes porcins i els seus derivats.

Des del seu Departament d'I + D, Espuña participa bàsicament en un d'aquests grups. L'anomenat WP1, el focus d'actuació del qual se centra en solucions tecnològiques noves pel control i millora de la qualitat de la carn de porc.